top

View previous topic Element v2.1.0.21 and Engine 2.4.9r6 software now available View next topic

Post new topic Reply to topic Axia Discussion Board Forum Index | Element Consoles    Page 1 of 1

Fri Feb 13, 2009 12:03 am
PostPost subject: Element v2.1.0.21 and Engine 2.4.9r6 software now available Reply with quote
clarknovak



Joined: 25 May 2007
Posts: 163
Location: San Diego, CA

New Element v2.1.0.21 and Engine 2.4.9r6 software packages and installation instructions have been posted on the Downloads page of the Axia website for your upgrading pleasure Very Happy Click here to go there.

Lots of cool new features including:
    A/B Switch feature
    New gain trim functions for summed sources
    New Source Profile fader trim options
    Switch from Fader Start to Fader Normal mode on-the-fly
    Added metering options


Read more in the version notes that are part of the installation documents.

Cheers!


_________________
Clark Novak
Marketing Director
Telos Alliance
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
 
Fri Feb 20, 2009 8:09 am
PostPost subject: Reply with quote
Stephen Wilkinson



Joined: 01 Sep 2007
Posts: 16
Location: Hope 103.2, Sydney, Australia

I don't know if anyone else has found an issue with this version of software?

I have an issue with the "Post-processing trim gain" option.
When it is set in the channel profile to "Retain source setting" and you have Compressor Active for that source, it throws up on the Alpha Numeric Display "Device Error".

I got around this by setting it to "Use" 0.0 in the channel profile instead of "Retain source setting".

Of course it is better to have these type of settings done with the Source Profile than the channel, so the settings follow the source if it is selected on a different fader.

On another note, are there still plans to have an option in the show profiles to have an External Preview source permanently on, rather than having a GPIO link and making Pathfinder re-connect that link everytime a profile is reloaded.
Also an option to change the balistics of the meters back to the original way they displayed, which was more a "jock" friendly/idiot proof way to read peaks. Most "Jocks" have trouble seeing the little blue lines as the peaks.

Keep up the good work.

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
 
Tue Feb 24, 2009 8:31 am
PostPost subject: Reply with quote
AXIA_milos
Axia Team


Joined: 25 May 2007
Posts: 279
Location: San Luis Obispo, CA

Stephen Wilkinson wrote:
On another note, are there still plans to have an option in the show profiles to have an External Preview source permanently on, rather than having a GPIO link and making Pathfinder re-connect that link everytime a profile is reloaded.
Also an option to change the balistics of the meters back to the original way they displayed, which was more a "jock" friendly/idiot proof way to read peaks. Most "Jocks" have trouble seeing the little blue lines as the peaks.


I don't recall what the status on the Ext Preview GPIO discussion has led to, I will have to look into that.

As for the meters. Engine Version 2.4.10 series is expected to support different metering other than what is currently available. This is anticipated to be the next major Engine/Elem release. I can (not) state when though.

Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
 
Wed Feb 25, 2009 5:17 am
PostPost subject: Reply with quote
Stephen Wilkinson



Joined: 01 Sep 2007
Posts: 16
Location: Hope 103.2, Sydney, Australia

Thanks Milos for the update.

We have the external preview on constantly, it has our Dalet Playout system preview channel feeding it. This is used for checking mix/crossfade points. Saves on tieing up a desk fader.

Has anyone found the same issue with the post processing trim?

Thanks
Stephen


_________________
Stephen Wilkinson

Technical Operations Manager
Hope 103.2
Sydney, Australia
www.hope1032.com.au
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
 
Thu Feb 26, 2009 12:28 am
PostPost subject: Reply with quote
clarknovak



Joined: 25 May 2007
Posts: 163
Location: San Diego, CA

Stephen, it appears you found a genuine "bug". Good news is, you found the workaround as well Wink

Our Support team has passed this on to development and it will be fixed.


_________________
Clark Novak
Marketing Director
Telos Alliance
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
 
Thu Feb 26, 2009 7:10 pm
PostPost subject: Element and 2x12 Connection issues Reply with quote
warrencooper



Joined: 17 Oct 2007
Posts: 7
Location: Port Elizabeth, SA

Hi
We are having an issue with hybrids and the Element since going to this version of the software. Under the Phone Channels section of the Element Control Center, the active phone connections state keeps displaying connect request instead of connected. Sometimes it will display connected for a short while, but then it reverts to connect request. The phones on the mixer are unavailable. We are connecting to a Telos 2x12. This was working fine until the upgrade.

Has anyone experienced this? Has a configuration method changed that i have missed? Are there any solutions, or should i revert to version 2.0.1r1

Thanx

Warren

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
 
Thu Feb 26, 2009 9:39 pm
PostPost subject: Porgram 4 Record Buss Reply with quote
cmac



Joined: 01 Sep 2007
Posts: 17
Location: Ottawa, Ontario

Hi Guys,

Just wondering if it was an oversite or not, but with the new monitor feature Program 4 record buss is not an option. Program 1 -4 is there but not the pre control program 4 buss.
Cheers

Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
 
Fri Feb 27, 2009 1:47 am
PostPost subject: Re: Element and 2x12 Connection issues Reply with quote
AXIA_milos
Axia Team


Joined: 25 May 2007
Posts: 279
Location: San Luis Obispo, CA

warrencooper wrote:
Hi
We are having an issue with hybrids and the Element since going to this version of the software. Under the Phone Channels section of the Element Control Center, the active phone connections state keeps displaying connect request instead of connected. Sometimes it will display connected for a short while, but then it reverts to connect request. The phones on the mixer are unavailable. We are connecting to a Telos 2x12. This was working fine until the upgrade.


Please move to version 2.0.1r1. The 2.1.0.21 introduces a command that is intended for Nx12 product line. Development was not expecting the TCP connection to 2x12 to be impacted by this, but it is. This also impacts 2101 Studio Units. Development is aware of this and is working on it.

2.1.0r21 is not suggested for any customers using Element to control a 2x12 or 2101.

Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
 
Fri Feb 27, 2009 1:55 am
PostPost subject: Re: Porgram 4 Record Buss Reply with quote
AXIA_milos
Axia Team


Joined: 25 May 2007
Posts: 279
Location: San Luis Obispo, CA

cmac wrote:

Just wondering if it was an oversite or not, but with the new monitor feature Program 4 record buss is not an option. Program 1 -4 is there but not the pre control program 4 buss.


Yes that would be a good option to have. I will discuss with development.

Thank you for pointing it out.

milos

Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
 
Fri Feb 27, 2009 12:00 pm
PostPost subject: Re: Element and 2x12 Connection issues Reply with quote
warrencooper



Joined: 17 Oct 2007
Posts: 7
Location: Port Elizabeth, SA

AXIA_milos wrote:
warrencooper wrote:
Hi
We are having an issue with hybrids and the Element since going to this version of the software. Under the Phone Channels section of the Element Control Center, the active phone connections state keeps displaying connect request instead of connected. Sometimes it will display connected for a short while, but then it reverts to connect request. The phones on the mixer are unavailable. We are connecting to a Telos 2x12. This was working fine until the upgrade.


Please move to version 2.0.1r1. The 2.1.0.21 introduces a command that is intended for Nx12 product line. Development was not expecting the TCP connection to 2x12 to be impacted by this, but it is. This also impacts 2101 Studio Units. Development is aware of this and is working on it.

2.1.0r21 is not suggested for any customers using Element to control a 2x12 or 2101.


Hi Milos

Thanx for the response
I have reverted back to ver 2.0.1r1 and all is well again.
When we originally moved to ver 2.0.1r1 we also had difficulties connecting to the 2x12. Following the config in the manual would not allow the desk to control the 2x12.
After contacting support, i was told to put the 2x12 ip into the phone hybrid ip of the source config even tho the manual states that this is the EURO mode setup and we are using US mode.
This fixed the problem.
Was this a bug in ver 2.0.1r1, or is this the recommended setup for US and Euro modes in the newer versions of the software?

Warren

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
 
Tue Mar 03, 2009 1:41 am
PostPost subject: Reply with quote
AXIA_milos
Axia Team


Joined: 25 May 2007
Posts: 279
Location: San Luis Obispo, CA

You don't need to enter in an IP address in the Source profile but you do need to enter in Phone Module ID and Hybrid number in Source profile. You also need to reload the show profile.
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
 
Post new topic Reply to topic Axia Discussion Board Forum Index | Element Consoles    Page 1 of 1
Display posts from previous:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum