top

View previous topic Shoutcast howto View next topic

Post new topic Reply to topic Axia Discussion Board Forum Index | IP-Audio Driver for Windows    Page 1 of 1

Thu Apr 28, 2011 5:21 am
PostPost subject: Shoutcast howto Reply with quote
jesster



Joined: 27 Apr 2011
Posts: 3

I'm pretty new to axia and livewire and was wondering if anyone had experience sending an audio feed to shoutcast. I saw that someone mentioned a piece of hardware that would do it, but I'm trying to avoid purchasing new hardware and was hoping that a piece of software on a pc that has the axia audio drivers installed would pull it off. I was looking to use winamp for this since it can pull off the shoutcast connection but I wasn't able to get it to select the axia livewire in. I can however get it to select the line-in from the soundcard and am thinking that might be my only option at this point.
Back to top View user's profile Send private message
 
Thu Apr 28, 2011 9:58 pm
PostPost subject: Reply with quote
Andrew_KOOP



Joined: 23 Aug 2007
Posts: 47
Location: Austin, TX

We use shoutcast / winamp to generate our streams.

I'll check what our configuration looks like. We happen to run it on the same machine that hosts our iProfiler and we use the axia software driver from that application to feed the stream. I don't recall an issue with winamp seeing the axia ip driver, but winamp does change frequently so who knows?

Are you able to see the axia livewire in on other sound programs? You should be able to see it and select it on control panel -> sounds and audio devices -> audio. If for some reason you do not see the livewire in, then you may want Axia tech support to help.

I hope this helps,

Andrew

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
 
Fri Apr 29, 2011 12:28 am
PostPost subject: Reply with quote
jesster



Joined: 27 Apr 2011
Posts: 3

Yes, our system currently streams using windows media encoder and that sees the axia ip driver just fine.

For some reason winamp just keeps showing the soundcard line-in as the only option. I really hope I'm just missing something simple so if you could share details about the winamp side of your setup that would be really helpful.

thanks,
Jesse

Back to top View user's profile Send private message
 
Fri Apr 29, 2011 1:05 am
PostPost subject: Solution Reply with quote
jesster



Joined: 27 Apr 2011
Posts: 3

Ok, as I had guessed our problem was something simple. WinAmp wasn't letting us select a different audio device so we set the axia device to be the default device in Windows control panel and after that it all worked.
Back to top View user's profile Send private message
 
Post new topic Reply to topic Axia Discussion Board Forum Index | IP-Audio Driver for Windows    Page 1 of 1
Display posts from previous:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum